Αρον - άρον υποχώρησαν οι ΗΠΑ μετά τις τουρκικές απειλές: Συνεχίζουν την εκπαίδευση στα F-35 - Παρέδωσαν 2 μαχητικά!

Written by  Απρ 05, 2019

 

Αρον άρον υποχώρησε η Ουάσινγκτον μετά τις απειλες τουρκικές απειλές καθώς όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, συνεχίζουν την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων και τεχνικών στα F-35 ενω παραδόθηκαν δύο μαχητικά του τύπου!

Συγκεκριμένα, δύο μαχητικά F-35A που είχαν λάβει "στοπ" για προσγείωση στην αεροπορική βάση Luke,  παραδόθηκαν αιφνιδιαστικά!

 

Ταυτόχρονα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πριν λίγο ότι θα συνεχιστεί η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων σε δύο μαχητικά F-35 στην Αεροπορική Βάση Λιουκ στην Αριζόνα, παρά τη διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας με αφορμή το σχέδιο της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400.

 

«Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί στην Αεροπορική Βάση Λιουκ», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τσάρλι Σάμερς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Όταν ρωτήθηκε αν το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να πάρει πίσω τα δύο μαχητικά που έχουν παραδοθεί στην Τουρκία και βρίσκονται στη συγκεκριμένη βάση, ο Σάμερς απάντησε:

«Δεν σχεδιάζουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο».

Τί λέει η Αγκυρα

Ο συντονισμός ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον για την παράδοση των μαχητικών αεροπλάνων F-35 συνεχίζεται, όπως και η εκπαίδευση τούρκων πιλότων στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν σήμερα τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Η Τουρκία δεν έχει σταματήσει τις προετοιμασίες στην αεροπορική βάση της Μαλάτια (Μελιτηνή), όπου θα σταθμεύσουν τα F-35, δήλωσαν οι πηγές, προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της βάσει του προγράμματος.

Τεχνικά προβλήματα από αφαίρεση Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35

Αν η Τουρκία αφαιρεθεί από την αλυσίδα των προμηθειών για το μαχητικό F-35, αυτό θα έχει επιπτώσεις στον ρυθμό παραγωγής έως και 75 απ’ αυτά τα μαχητικά αεροπλάνα, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Πενταγώνου.

«Η αποχώρηση της Τουρκίας θα είχε αντίκτυπο σε 50 έως 75 αεροπλάνα σε μια περίοδο δύο ετών»,δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος των F-35 αντιναύαρχος Ματίας Ουίντερ σε υποεπιτροπή της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η Τουρκία παράγει από το 6% έως το 7% των τμημάτων του F-35 διευκρίνισε ο Ουίντερ.

«Μέσα σε 45 έως 90 ημέρες θα βλέπαμε την επίδραση από την επιβράδυνση ή το σταμάτημα της παραγωγής αυτών των τμημάτων στις τρεις γραμμές παραγωγής».

Το F-35 έχει γραμμές παραγωγής στην Ιταλία, το Τέξας και την Ιαπωνία.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαταραχή» στην αλυσίδα προμηθειών, λέει ο Ουίντερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα έχει στόχο την παράδοση 131 αεροπλάνων F-35 φέτος.

paul mcleary
 
@paulmcleary
 
 

Head of F-35 office, Vice Adm. Winter says Turkey represents about 6-7 percent o F-35 supply chain, so if kicked out, there'd be some strain.

 
39 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 

Oriana Pawlyk
 
@Oriana0214
 
 

JUST IN: the two additional F-35A jets that were reportedly *not* going to be delivered to Luke AFB for the Turkish pilot program?
One F-35 was delivered yesterday; Lockheed will deliver another tomorrow, DoD official tells me.
Luke AFB will have its four F-35s total for Turkey

 
63 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 

Ryan Browne
 
@rabrowne75
 
 

.@ChiefPentSpox on training of Turkish F-35 pilots: "The training will continue at Luke Air Force Base"

 
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Ryan Browne
 
 

pronews

1 comment

  • Vicki
    Comment Link Vicki Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 05:50

    I quite like looking through an article that can make men and women think.
    Also, thank you for permitting me to comment!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  1. Popular
  2. Trending
  3. Comments

Calender

« July 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31