Ομιλία ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη στη ΣΕΘΑ

Written by  Απρ 10, 2019

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, επισκέφτηκε την Τρίτη 9 Απριλίου 2019, τη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) όπου και απευθύνθηκε στους σπουδαστές της 71ης Εκπαιδευτικής Σειράς.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την ομιλία του, περιέγραψε το σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Ακολούθως, εστίασε στην παρούσα κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων και στο πολυδιάστατο έργο που αυτές επιτελούν. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα, η εξωστρέφεια που αυτές που επιδεικνύουν προς την κοινωνία, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, με την προώθηση στρατιωτικών συνεργασιών και την ενεργή συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις και δράσεις, τόσο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, όσο και σε ευρωατλαντικό πλαίσιο.

Επίσης, αναφέρθηκε στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας ότι αποσκοπεί στη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητάς τους.  Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Υπουργός στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας ότι η μέριμνα προς τα στελέχη αποτελούσε ανέκαθεν πρώτη προτεραιότητα για το Υπουργείο και υπογραμμίζοντας το σύνολο των μέτρων που προωθούνται, προς υλοποίηση, για την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε στο υψηλό κύρος και στην αναγνώριση που τυγχάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις τόσο στο εσωτερικό, όσο και διεθνώς, ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών και δράσεών που αναλαμβάνουν στο πλαίσιο μιας στοχευμένης αμυντικής διπλωματίας.  Παράλληλα κάλεσε τους σπουδαστές να συμμετέχουν  στην περαιτέρω αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων, με καινοτόμες ιδέες, ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων, έμφαση στη μέριμνα για το προσωπικό και όραμα για το μέλλον.

1 comment

  • Sunday Magaddino
    Comment Link Sunday Magaddino Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 07:44

    Fantastic site. Plenty of helpful information here. I am sending it to several buddies ans also sharing in delicious. And obviously, thank you in your effort!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  1. Popular
  2. Trending
  3. Comments

Calender

« May 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31