Οι Εθνοφύλακες και ο Αρχηγός ΓΕΣ. Η μαρτυρία του Προέδρου της ΛΕΦΕΔ Εφ. Ταγματάρχη Γιάννη Σιδηρόπουλου

Written by  Απρ 10, 2019
 
Του Ηλία Προύφα
 
Τα τελευταία χρόνια, έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να προσκαλούμε στην ετήσια, Πανελλήνια άσκηση της Εφεδρείας, ''ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ'', που διοργανώνει η Λέσχη Έφεδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ), την οποία και καλύπτω δημοσιογραφικά.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άσκηση της εφεδρείας, από τη μεγαλύτερη δομημένη ομάδα εφέδρων της χώρας (Διαβάστε για τη ΛΕΦΕΔ ΕΔΩ), με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.
 
Πρόεδρος της ο υπερ δραστήριος, Έφεδρος Ταγματάρχης Γιάννης Σιδηρόπουλος και μέλη της εκατοντάδες πολίτες από όλη τη χώρα και την Κύπρο, που ανιδιοτελώς εκπαιδεύονται, με δικά τους μέσα... 
Η προσφορά τους (στρατιωτική, κοινωνική), πλούσια κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την καταξίωση από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, ή καλύτερα από όσους τους γνωρίζουν.
Δεν είναι τυχαίο ότι είχαν προσκληθεί επίσημα και συμμετείχαν στην εκδήλωση της τελετής λήξης έτους εφέδρων και εθνοφυλάκων στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε επίσημη εκδήλωση για την εφεδρεία στη ΣΣΕ, όπου δε μάσησε τα λόγια του... (διαβάστε ΕΔΩ)

 

Πέρυσι η ετήσια άσκηση ''ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2018'', πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Σταυρούπολη της Ξάνθης, γνώριμο μέρος για τους έφεδρους της ΛΕΦΕΔ, που ανήκει στην περιοχή ευθύνης του Δ'ΣΣ.
Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όπου το ΓΕΣ, παραχωρούσε ανενεργό στρατόπεδο, όταν η ΛΕΦΕΔ το ζητούσε για την άσκηση, πέρυσι τελευταία στιγμή, με άνωθεν εντολή το αίτημα απορρίφθηκε και οι έφεδροι ασκήθηκαν εκτός στρατοπέδου και συγκεκριμένα στο γήπεδο, δίπλα στο ποτάμι
Σε ερώτησή μου (τότε και σήμερα) προς τον Πρόεδρο της ΛΕΦΕΔ, Εφ. Ταγματάρχη Γιάννη Σιδηρόπουλο , για το τι συνέβη, έλαβα την απάντηση ότι το Δ'ΣΣ (Διοικητής ο νυν Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γ. Καμπάς) είχε δώσει εντολή να ετοιμαστεί το στρατόπεδο και να παρασχεθεί κάθε είδους διευκόλυνση, εντός του χώρου στους έφεδρους, αλλά με εντολή από Αθήνα, το αίτημα απορρίφθηκε, λίγες ώρες πριν την έναρξη της άσκησης. 
Να τονίσουμε ότι, το ποιος ακριβώς και για ποιους λόγους απέρριψε το αίτημα, αποτελεί μυστήριο. 
Να σημειώσουμε ότι το 2017, η άσκηση είχε πραγματοποιηθεί εντός του στρατοπέδου ''ΚΟΡΟΜΗΛΑ'', στην Αργυρούπολη Κιλκίς.
kranos

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  1. Popular
  2. Trending
  3. Comments

Calender

« July 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31