Επεισόδια στη Μυτιλήνη μεταξύ κατοίκων και αλλοδαπών που έχουν καταλάβει την πλατεία Σαπφούς

Written by  Απρ 24, 2019

 

Σκηνές που δεν έχει ξαναζήσει η πόλη τα τελευταία χρόνια -αλλά που θα πρέπει πλέον να μάθει να ζει με αυτές- εξελίσσονται στη Μυτιλήνη. Μεγάλη ομάδα πολιτών προσπάθησαν να απομακρύνουν ομάδα αλλοδαπών, που για πέμπτη μέρα έχει καταλάβει την

πλατεία Σαπφούς, πρακτικά με το "έτσι θέλω."

Οι παράνομοι  μετανάστες που πλέον είναι στην πλατεία περισσότεροι από τις άλλες μέρες, αφού σε ενίσχυση των όσων βρισκόταν εκεί κατέβηκαν και άλλοι από τον καταυλισμό της Μόριας, απώθησαν τους πολίτες του νησιού, οι οποίοι αισθάνονται πλέον ως «φιλοξενούμενοι» στον τόπο τους,  πυκνώνοντας τις γραμμές τους σε κυκλική διάταξη.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας παρατάχθηκαν μεταξύ των πολιτών και των παράνομων μεταναστών, ενώ μια ακόμα διμοιρία των ΜΑΤ περικύκλωσε τους αλλοδαπούς.

Οι πολίτες μπροστά στην αρνητική στάση των αλλοδαπών οι οποίοι έχουν μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε υπαίθριο καταυλισμό αντέδρασαν πετώντας  πλαστικά μπουκάλια νερό προς τη μεριά των Αφγανών ενώ  και κατά διαστήματα επιχειρούν να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προστατεύουν τους αλλοδαπούς.  

Μάλιστα για να αντιμετωπιστούν κάποια στιγμή χρησιμοποιήθηκαν και χημικά εκτός της συνήθους μεθόδου της απώθησης που χρησιμοποιεί η Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι κάποια στιγμή από μεριάς των συγκεντρωμένων πολιτών πετάχτηκε προς τους μετανάστες  και μια ναυτική φωτοβολία, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς ή φωτιά.

Οι κάτοικοι  ζητούν το αυτονόητο: Δηλαδή την άμεση εκκένωση της πλατείας, ενώ οι μετανάστες προκλητικά αρνούνται να αποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους, ως να ήταν στην πατρίδα τους.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 το βράδυ αμέσως μετά την καθιερωμένη από στρατιωτικό άγημα υποστολή της σημαίας σε παρακείμενο στην πλατείας Σαπφούς χώρο. Εκεί είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πολιτών ως ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους στις τουρκικές φυλακές Έλληνες στρατιωτικούς.

Αυτή τη στιγμή στην πλατεία Σαπφούς έχει σπεύσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης για να επιτηρήσει την κατάσταση.

pronews

 

Last modified on Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 08:20

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  1. Popular
  2. Trending
  3. Comments

Calender

« November 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30