Ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία για τις «παράνομες» γεωτρήσεις στην Κύπρο, τι αναφέρει το προσχέδιο της απόφασης

Written by  Ιουλ 11, 2019

 

«Πάγωμα» των συνομιλιών σε υψηλό επίπεδο με την Άγκυρα και των διαπραγματεύσεων για τις αερομεταφορές αλλά και της χρηματοδότησης της Τουρκίας για τον επόμενο χρόνο προβλέπει μεταξύ άλλων η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τις κυρώσεις λόγω των

«παράνομων» τουρκικών γεωτρήσεων στα ανοιχτά της Κύπρου, σύμφωνα με το προσχέδιο που έχει στη διάθεσή του το Reuters.

 
Η απόφαση της ΕΕ, η οποία είναι πιθανό να έχει αλλαγές, όπως σημειώνει το πρακτορείο, θα συζητηθεί μεταξύ των εθνικών απεσταλμένων σήμερα στις Βρυξέλλες, με στόχο την υιοθέτησή της στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τη Δευτέρα.

«Με φόντο τις συνεχιζόμενες και τις νέες δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας, η ΕΕ αποφασίσει να αναστείλει τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία για τις αερομεταφορές και να μην έχει άλλες συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο, προς το παρόν» αναφέρει το προσχέδιο.

«Το Συμβούλιο υιοθετεί την πρόταση της Κομισιόν να μειώσει την προ-ενταξιακή βοήθεια στην Τουρκία για το 2020 και καλεί την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να αναθεωρήσει τις δανειστικές δράσεις της στην Τουρκία» συνεχίζει.

Το κείμενο ξεκαθαρίζει πως η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει και πιο περιοριστικά μέτρα σε βάρος της Τουρκίας, εάν συνεχίσει τις γεωτρήσεις.

newsbeast

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  1. Popular
  2. Trending
  3. Comments

Calender

« November 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30