Άτυπη επίσκεψη τεσσάρων δημάρχων στην Προεδρική Φρουρά

Written by  Ιουλ 15, 2019

 

Οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για την αποστολή της Προεδρικής Φρουράς και των Ευζώνων

 

 

 

Τη βαριά σιδερένια πύλη του «Στρατοπέδου Γεωργίου Τζαβέλλα» στην Ηρώδου Αττικού, την έδρα της Προεδρικής Φρουράς, πέρασαν σήμερα τέσσερις δήμαρχοι ισάριθμων μεγάλων δήμων της Αττικής, σε μία άτυπη επίσκεψή τους εκεί, ώστε να έχουν μία πρώτη επαφή με το πολύτιμο έργο και την αποστολή της Μονάδος.

Πρόκειται για τους δημάρχους Πειραιώς Γιάννη Μώραλη, Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, παλαιού έμπειρου πιλότου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Επικεφαλής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Γρηγόρη Πρεζεράκο. Τους δημάρχους και τον Πτέραρχο υποδέχτηκε στην είσοδο του Στρατοπέδου της Προεδρικής Φρουράς ο Διοικητής της, Συνταγματάρχης (ΠΖ) Ροδόλφος Δημητρόγλου.

Οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για την αποστολή της Προεδρικής Φρουράς και των Ευζώνων, παρακολούθησαν το ντύσιμο με τη στολή ενός Εύζωνος και για τα τμήματα της στόλης τους και τον συμβολισμό τους από την Ανθυπασπιστή (ΠΖ) Δήμητρα Ψυχογιού με τη μεγάλη εμπειρία στο ζήτημα αυτό.

Όπως πληροφορούμεθα οι προαναφερθέντες δήμαρχοι ενθουσιάστηκαν από την παρουσίαση της εκθέσεως της συλλογής πινάκων και άλλων έργων τέχνης με την ανά τους αιώνες στολή των Ευζώνων, την οποία (συλλογή) μάλιστα ενδιαφέρθηκαν να προβάλλουν και από εκθέσεις που θα γίνουν σε ειδικούς χώρους που θα οριστούν στους δήμους τους, ώστε να τους γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς και οι δημότες τους, κάτι που βρήκε και θετική ανταπόκριση από την πλευρά της Προεδρίας.

Το μέλλον θα δείξει!

lawandorder

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  1. Popular
  2. Trending
  3. Comments

Calender

« August 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31