ΛΑΕΔ — ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ: "BRAIN DRAIN" Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ -ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Written by  Δεκ 24, 2018

 

Στις κατάμεστες αίθουσες ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ και ΚΑΛΙΣΤΗ της ΛΑΕΔ ο Προεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ  / ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 


ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ . ΚΟΝΤΟΣ  εφεδρος Ταγματαρχης  (ΚΔ) και το Διοικητικο Συμβούλιο του Συνδεσμου υποδεχθηκαν με την αρμόζουσα Τιμη και σεβασμό την Στρατιωτικη Ηγεσια τους  Πολιτικούς εκπροσώπους, τους Στρατηγους ,Ναυάρχους και Πτεραρχους εα ,τους εφεδρους Αξιωματικους -ΠΟΛΙΤΕΣ -ΟΠΛΙΤΕΣ Καταδρομεις ως και τους φίλους και γνωστούς .

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο εκπροσωπος του Α/ΓΕΕΘΑ  ΝΑΥΑΡΧΟΥ  ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Ο Αντιστράτηγος  Υ/ΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ ΚΑΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ο εκπροσωπος του Α/ΓΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ  ΣΤΕΦΑΝΗ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ  ο Αντιστράτηγος ΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Πλοίαρχος (Ο) Ελευθέριος Κυριακάκης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ

Απο τους Πολιτικούς Ανδρες παρέστησαν οι κκ ΚΙΚΙΛΙΑΣ. ΒΑΣΙΛΗΣ  Τομεαρχης Αμυνας ΝΔ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Κοινοβουλευτικός εκπροσωπος ΠΑΣΟΚ , ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τομεάρχης Εξωτερικών - Αμυνας , ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Βουλευτής ,ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ τ ΥΦΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ .

Ο Προεδρος των Εφεδρων κ Κοντος στο Καλωσορισμα του ευχαριστησε ολους τους παρισταμενους ,για την τιμητικη παρουσια τους κ κάλεσε στο βήμα τον εκπροσωπο του Α/ΓΕΕΘΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ κ ΦΛΩΡΟ ο οποιος μεταφερε τον θερμό χαιρετισμό του Αρχηγού λέγοντας οτι ο θεσμος της εφεδρειας εχει προσφέρει πολλα στις Ενοπλες Δυναμεις μας και η συμβολή του ειναι παντοτε απαραιτητη στο Στρατευμα ιδιαιτερα σήμερα που η φυγη χιλιάδων Νεων μας στο Εξωτερικο και η υπογενιτικοτητα καθιστά τους Εφεδρους διαχρονικό συμπλήρωμα του ενεργού Στρατευματος .

Ο συντονιστης της Ημερίδας -Διάλεξης διδάκτωρ του Παντειου Πανεπιστημίου κ Λαγγιδης Αφεντούλης κάλεσε τον Προεδρο των Εφεδρων κ Αλεξανδρο Κοντο ο οποοιος αναφέρθηκε γρηγορα και επιγραματικα λογω στενότητας χρόνου στην τεραστια φυγη των Νεων μας στο εξωτερικο  500-700 χιλιάδες νεοι είπε ηλικίας 20-40 ετών μορφωμένοι με τεχνες και επιστήμες άφησαν εκτός απο την Οικονομική ζημια μας αξιας δις € μαυρη τρυπα στην Επιστρατευση διοτι Ολοι τυγχανουν ΕΦΕΔΡΟΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΟΙ ,σε συνδυασμό δε με την ιστορικα χαμηλή επανδρωση των Στρατιωτικων Σχηματισμων μας καθίσταται απαραιτητη την μεγαλη πολύ μεγαλη αύξηση του αριθμού των μετεκπαιδευομενων εφεδρων επιστρατων για τις αποστολες  συμπλήρωςης  ολων των Μοναδων του Στρατευματος μας . Αλλωστε είπε οι εφεδροι ειναι ο πολλαπλασιαστης δυναμης 
της Μαχητικης Δυναμης μας με το μικρότερο θνηνοτερο κοστος οφελος .
Η αναγκαία αυτη λύσης όμως θα πρεπει να συνοδευθεί κ εξαγγελια κινήτρων υπερ των ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ -ΟΠΛΙΤΩΝ οι οποιοι αποτελούν τον <<Χρηματοδοτη >>δια της φορολογησιςτων  κατα την διάρκεια της Ειρηνης ενω καθίστανται οι μεγαλύτεροι <<αιμοδοτες >>στους Πολεμους του Νέου Ελληνικου Κρατους  ,αφου προσφέρουν το τεραστιο 92% των ηρωικά με αυτοθυσία σκοτωμενων και αναπήρων πολεμου . Χωρις Εφεδρους δεν μπορεί να Λειτουργήσουν οι Πολεμικοί Σχηματισμοί της Εθνικης Αμυνας και Ασφαλειας της χωρας μας είπε .Τιμητικα αλλωστε η Πολιτεια τους τιμά για την Διαχρονική Τεραστια αυτοθυσία τους με τι    ιερό ••• ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ .•••

Τον λόγο ελαβε πρωτος απο τους ομιλητές ο πολύ γνωστος καθηγητής  του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ  κ ΓΙΑΛΟΥΡΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ γνωστός για την μεγαλη γνώση του ιδιαιτερα δε στα Ελληνοκυπριακά . 

«Η αποτρεπτική ισχύς ως παράγοντας ειρήνης, σταθερότητας και ελευθερίας» υπήρξε το θέμα της ομιλίας του καθηγητή Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ο ρόλος των Εφέδρων – Εθνοφυλάκων στην εθνική άμυνα και ασφάλεια». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων και το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018.

Ο καθηγητής σημείωσε πως αποτροπή σημαίνει την προβολή ισχύος σε βαθμό που να αντιλαμβάνεται η οποιαδήποτε εχθρική δύναμη πως το κόστος ενεργειών της εις βάρος της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας μιας κρατικής οντότητας, θα ήταν μεγαλύτερο από το όφελός της.

Ως συντελεστές αποτρεπτικής ισχύος αναγνωρίζονται κυρίως η αποφασιστικότητα της ηγεσίας, η επιλογή των οπλικών συστημάτων, η σταθερότητα του πολιτικού συστήματος, η οικονομική ανάπτυξη, καθώς και η αναγκαία πολιτική κουλτούρα πατριωτικής κινητοποίησης για υπεράσπιση της χώρας. Η προβολή αποτρεπτικής ισχύος παραπέμπει, πέραν τούτων, στην ενεργό συμμετοχή του πληθυσμού ως στηρίζοντος εν προκειμένω την αμυντική ικανότητα του κράτους.

Τούτων λαμβανομένων υπόψη, η εφεδρεία ως θεσμός και συστατικό γνώρισμα της άμυνας συνιστά το σταθερό εν διαρκή εγρηγόρση στοιχείο, όχι συμπληρωματικής, αλλά ενεργού ολοκλήρωσης της ικανότητας υπεράσπισης της υπόστασης χώρας, λαού και χώρου. Τούτο γιατί η εφεδρεία αποτελεί τμήμα του λαού εξόχως καταρτισμένο, οιονεί εκπαιδευμένο και συνειδητοποιημένο ως προς την αποστολή του. Στο πλαίσιο αυτού του σκεπτικού, η εφεδρεία έρχεται να αποτελέσει την δυναμικά παρούσα σπονδυλική στήλη του στρατεύματος, που ενισχύει, όχι μόνο ποσοτικά, αλλά ποιοτικά την άμυνα της χώρας.

Εφεδρεία εν τέλει σημαίνει εμπειρία και γνώση, όπερ παραπέμπει στην ευθύνη της ηγεσίας για συνεχή αξιοποίηση επ’ αγαθώ της αμυντικής θωράκισης και αποτρεπτικής ισχύος της χώρας σε διάρκεια και σταθερότητα. Των ανωτέρω δοθέντων, οι επιστρατευτικές ασκήσεις ετοιμότητας είναι εθνικά σημαντικές και υψίστης σπουδαιότητας για την καλλιέργεια νοοτροπίας λαϊκής συσπείρωσης και συστράτευσης όλων για την υπεράσπιση ιστορίας, αξιών και πολιτισμού.

Με δεδομένη την τουρκική απειλή και το ευρύτερο ρευστό διεθνές περιβάλλον, ο ομιλητής υπογράμμισε πως ενδεχόμενη μείωση της θητείας θα αποτελούσε λάθος πολιτική αντίληψη των όρων και συνθηκών επιβίωσης της χώρας, καθώς ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγούσε σε απομείωση της αποτρεπτικής ισχύος, πράγμα που θα συνέτεινε στην αποθράσυνση και ενίσχυση των επιθετικών βλέψεων υφιστάμενης εχθρικής δύναμης.

Τούτο θα αναγνωσθεί από το διεθνές περιβάλλον ως μεταφορά μηνύματος πως η χώρα υπολείπεται της αναγκαίας πολιτικής βουλήσεως να διατηρήσει την κρατική οντότητα σε πορεία ακεραιότητας και ελευθερίας, όπερ και θα λειτουργούσε ανασταλτικά στην εμπέδωση συνθηκών ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή. Σημειώνεται πως η παράμετρος της ασφάλειας αποτελεί την κύρια συνιστώσα της αποστολής του κράτους, τόσο σε ότι

αφορά στο εσωτερικό πλαίσιο καλλιέργειας συνθηκών τάξεως, όσο και στην διεθνή προβολή ισχύος έναντι τρίτων δυνάμεων. Αντίστοιχη κρατική πολιτική θα μπορούσε πιθανότατα να θεωρηθεί από την κοινωνία ως μία τακτική κίνηση πολιτικού καιροσκοπισμού, βήμα που στην ουσία σε μακρά διαδρομή θα υπονόμευε την αξιοπιστία και το αξιόμαχο του στρατεύματος.

Αναφερόμενος ο καθηγητής Γιαλλουρίδης στην δύσκολη καμπή που διέρχεται η χώρα διά της ενεργού οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της, επεσήμανε πως η αναζήτηση εργασιακού πλαισίου οδηγεί τους νέους σε μαζική φυγή στο εξωτερικό, πράγμα που σε συνάρτηση με την υφιστάμενη ραγδαίως επιδεινούμενη συνθήκη υπογεννητικότητας, επιφέρει συρρίκνωση της νεανικής παρουσίας, αφαίμαξη του πληθυσμού και γήρανση του έθνους από έναν δυναμικό βηματισμό του μέλλοντός του. Τούτο καθιστά την εφεδρεία έτει περαιτέρω εθνικώς αναγκαία, εξισορροπώντας το κατά ταύτα δημιουργηθέν κενό ισχύος.

Τέλος, ο ομιλητής υπογράμμισε πως η στρατηγική αποτελεί όρο άνευ του οποίου ουδέν για την επιβίωση και ενεργό παρουσία της χώρας στον κόσμο, που σημαίνει πως η ηγεσία οφείλει να γνωρίζει τι θέλει, που αποσκοπεί και πως θα το επιτύχει, προσδιορίζοντας την σχέση μέσων και στόχων, που παραπέμπει αφ’ εαυτού στην στρατηγική σύλληψη ενός προβλήματος.

 


Ακολουθησε στο βήμα ο Προεδρος του ΕΛΙΣΜΕ    ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ  ΠΝ κ ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ο οποίος με την μεγαλη χρήση πινάκων στατιστικών αποτελεσμάτων κατέδειξε με τον δικο του τροπο κ υποστήριξε την ομιλία του .


Κατά την εισήγησή του ο Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος ΠΝ επεξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Κύπρος ήταν και είναι ελληνική, οι Ελληνοκύπριοι αναπόσπαστο τμήμα του ελληνισμού, καθώς και τους αδήριτους εθνικούς λόγους για τους οποίους η Ελλάς οφείλει πάντοτε να προασπίζει την Κύπρο.

Ακολούθως ο εισηγητής περιέγραψε το ασταθές και ρευστό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος, τις τρέχουσες απειλές και προκλήσεις με ιδιαίτερη έμφαση στην τουρκική απειλή, καθώς και στην απειλή του δημογραφικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Εν συνεχεία έγινε μνεία της πτωτικής πορείας βασικών δεικτών της εθνικής μας ισχύος ένεκα εσφαλμένων πολιτικών επιλογών καθώς και των δυσμενών επιπτώσεων αυτών στα Εθνικά Συμφέροντα.

Στον τομέα του αρνητικού στρατιωτικού συσχετισμού ισχύος Ελλάδος – Τουρκίας, από πλευράς αριθμών, μέσων και υλικού, ο Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος ΠΝ, επεσήμανε την ραγδαία αύξηση της διαφοράς με περαιτέρω δυσμενείς μελλοντικές τάσεις. Επιπλέον τόνισε ότι η ημέτερη υπεροχή σε έμψυχο υλικό δεν αποτελεί πανάκεια, ούτε διασφαλισμένη μόνιμη κατάσταση εάν δεν συνοδεύεται από διαρκή μέτρα ενισχύσεως φρονήματος και ηθικού, όπως η συστηματική ρεαλιστική εκπαίδευση, η εμπιστοσύνη του προσωπικού στα μέσα και το υλικό του καθώς και η αξιοκρατία. Στο πλαίσιο αυτό ο εισηγητής επεξήγησε τις καταστρεπτικές επιπτώσεις τις οποίες επιφέρει τόσο η κομματικοποίηση των ΕΔ, όσο και η πέραν του αποδεκτού ρίσκου διαφορά μεταξύ πολιτικών σκοπών και διατιθεμένων στρατιωτικών μέσων έναντι της απειλής.

Ο Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος έθεσε ως θέματα υψηλής προτεραιότητος, την αναθεώρηση του θεσμού της θητείας, της εφεδρείας, των ΕΠΟΠ, του αριθμού των ανωτάτων αξιωματικών, του καταληκτικού βαθμού των υπαξιωματικών, καθώς και του τρόπου εκπαιδεύσεως. Στο θέμα της θητείας ο Κος Μαρτζούκος τάχθηκε υπέρ της αυξήσεως του χρόνου θητείας με επιχειρησιακά κριτήρια, υπέρ της στρατεύσεως στα 18 έτη για αμφότερα τα φύλα (εθελοντική δυνατότητα εκτελέσεως κοινωνικού έργου για τα θήλεα μετά την συμπλήρωση μισής θητείας) και υπέρ της θεσπίσεως αντικινήτρων για αντιρρησίες συνειδήσεως.

Ο ομιλητής παρέθεσε σειρά προτάσεων σε πολιτικό επίπεδο με σκοπό την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδος εντός των συμμαχιών και των στρατηγικών της αξόνων, την ενίσχυση της διεθνούς θέσεως της Κύπρου, την υγιή ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας, την ενίσχυση και ανάπτυξη των παραμεθορίων περιοχών, την

αντιμετώπιση του δημογραφικού και μεταναστευτικού προβλήματος και την ενίσχυση των ΕΔ της χώρας.

Τέλος σε στρατιωτικό επίπεδο, ο εισηγητής έθεσε τους επιδιωκόμενους στρατιωτικούς Αντικειμενικούς Σκοπούς για την Α. Μεσόγειο και μία αντίστοιχη Στρατιωτική Στρατηγική (για Ελλάδα και Κύπρο) βασισμένη σε έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό δημιουργίας αποτρεπτικών συμβατικών στρατιωτικών δυνάμεων, έναν μεσοπρόθεσμο αποκτήσεως δυνατοτήτων ασυμμέτρου καταστρεπτικού αποτελέσματος και σε μία άμεση τροποποίηση Οργανώσεως (Δομή Διοικήσεως), Δογμάτων και τρόπου εκπαιδεύσεως, ώστε να είναι δυνατή η συντονισμένη ταυτόχρονη διεξαγωγή συμβατικών επιχειρήσεων (με διακλαδικές, ευέλικτες δυνάμεις) και ασυμμέτρων επιχειρήσεων (ειδικές επιχειρήσεις με αντισυμβατικές τακτικές), σε ολόκληρο το Θαλάσσιο Θέατρο Επιχειρήσεων.

Ο Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος ΠΝ υποστήριξε ότι οι προτάσεις του είναι εφικτές υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει πολιτικό εθνικό όραμα, αντίληψη του κινδύνου, και πολιτική βούληση αποτροπής, καταλήγοντας με το ρητό «Κυβερνάν Εστί Προβλέπειν».


Ο επομενος ομιλητής κ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με τον γνωστό καθαρό λόγο του επικεντρώθηκε για τον τον μεγαλο κίνδυνο και είπε .....


Η καθολική παρακμή που παρατηρείται στην Ελλάδα σε όλες της παραμέτρους της εθνικής ζωής, αγγίζει δραματικά και τις ένοπλες δυνάμεις και τη σχέση του ελληνικού λαού με την άμυνα της χώρας του. Έτσι, όχι μόνο έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ οι αμυντικές δαπάνες, –από 6.523.150.000 ευρώ το 2009 σε 3.359.000.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2019– αλλά και έχουν επιδεινωθεί και οι λοιπές κομβικές παραμετροι: Μείωση του χρόνου της θητείας και του αριθμού των στρατευσίμων εξαιτίας της δημογραφικής κατάρρευσης, γενικευμένη φυγή των νέων, η δαιμονοποίηση της άμυνας και της σημασίας της, εγκατάλειψη της συστηματικής εκγύμνασης των εφέδρων.

Όλα αυτά τα φαινόμενα αποτυπώνουν μια βαθύτατη ιδεολογική κρίση που ταλανίζει το ελληνικό έθνος και την ελληνική κοινωνία και μας απειλεί κυριολεκτικά με ιστορική εξαφάνιση. Πρόκειται για την επικράτηση του εθνομηδενισμού. Ενώ η ελληνική οικονομία καταρρέει, η μειωμένη γεννητικότητα μας απειλεί με φυσική εξαφάνιση (πέρυσί οι θάνατοι ήταν περισσότεροι κατά 35.000 από τις γεννήσεις ), η νεοθωμανική Τουρκία ενισχύεται και γίνεται όλο και πιο επιθετική, αντί να υπάρξει εγρήγορση συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: Στο εκπαιδευτικό σύστημα, στα ΜΜΕ, τις «ελίτ» της χώρας, ο πατριωτισμός συκοφαντείται ως φασισμός, η εμμονή στην άμυνα, χαρακτηρίζεται αναχρονιστική και καλλιεργείται μόνο ο ατομικισμός και ο ψευδοδικαιωματισμός.

Η επικράτηση του εθνομηδενισμού αποτελεί συνέπεια της απουσίας συλλογικού οράματος των Ελλήνων και την κυριαρχία του εμφυλιοπολεμικού πνεύματος. Αυτό οδήγησε μετά το 1920 στην απώλεια της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης και μετά το 1944 στην απώλεια της Κύπρου και της Βορείου Ηπείρου. Οι Έλληνες, που μετά την Άλωση του 1453 είχαν ως όραμα την ανασύσταση ενός ελληνικού κράτους, την λεγόμενη «Μεγάλη Ιδέα», και μεγαλούργησαν μέχρι το 1920, στη συνέχεια υπέστησαν διαδοχικές συρρικνώσεις, μια και επί εκατό χρόνια κυριάρχησε το εμφυλιοπολεμικό πνεύμα και κατά τα τριάντα τελευταία χρόνια ο εθνομηδενισμός.

Σήμερα είτε θα αποκτήσουμε ένα νέο όραμα για τον ελληνισμό, την επιβίωση του και την παρουσία του στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, είτε θα εξαφανιστούμε ως πραγματικά ανεξάρτητο έθνος και θα υποταχθούμε και πάλι στους Οθωμανούς. Και παράγων αποφασιστικής σημασίας είναι η αμυντική μας ικανότητα και η επανασύνδεση της νεολαίας και του λαϊκού σώματος με τις ένοπλες δυνάμεις. Με ενίσχυση του αριθμού των στρατευσίμων και των δύο φύλων, με ενίσχυση της εφεδρείας και της εκπαίδευσης των εφέδρων, κ.λπ, κ.λπ. Χωρίς μια πανστρατιά των Ελλήνων δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Θαρσείν χρη.


ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ  ΦΡΑΓΓΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ Πρωτοτύπησε με την τοποθέτηση του κ με στεντορια φωνή κατέθεσε ειδικες προτασεις για την ισχυροποίηση της Μαχητικης Ικανοτητας του Στρατευματος μας μας  είπε ......

1/ Οι Έλληνες που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικου με προτεραιότητα τις κρισιμες ειδικότητες  να τους ζητηθεί οικοιοθελως να επιστρατεύονται.
2/ Να εφαρμοσθεί το άρθρο 51 παράγραφος 4 του Συντάγματος να ψηφίζουν απο τον τόπο διαμονής τους οι Έλληνες του εξωτερικου για να μετέχουν των ίδια των θεμάτων εξωτερικών και άμυνας 
3/Οι διαβιούντες στην Κύπρο Ελλαδίτες με διμερή συμφωνία να επανδρώνουν Μονάδες εφεδρείας και Εθνοφυλάκων.
4/Η θητεία να παραμείνει στους εννέα μήνες,αλλά να υπηρετούν δεκαπεντάμηνο και με την απόλυση τους να λαμβάνουν αποζημίωση με το κατώτερο μηνιαίο μισθο.
5/Το φρόνημα του λαού δεν προάγεται με απάλειψη της ιστορίας και Συμφωνίες ταπεινωτικές οπως αυτή των Πρεσπών.
6/Πλήρη αξιοποιηση των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων και συγκοροτηση Μονάδων  Εφεδρείας- Εθνοφυλακής με κριτήρια ηλικιακά  για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απαειλων- ανορθοδόξων ενεργειών.
7/Συντονη εκπαίδευση της Εφεδρείας κσι των Εθνοφυλάκων στα πρότυπα σύγχρονων στρατών(ιδε Ισραήλ,Ελβετία) με κατακόρυφη αύξηση του Π/Υ.
8/Ο Π/Υτων Ενόπλων Δυνάμεων επιβάλλεται να αποδεσμευθεί των μνημονιακών περιορισμών με προτεραιότητα κάλυψης των λειτουργικών αναγκών και στοχευμενών εξοπλιστικών προγραμματων ενώ να διασφάλιζεται η αξιοπρεπη διαβίωση των Ελλήνων, καθώς και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας,ώστε επι της ουσίας να ισχύει το «ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ» 
Ακολούθησαν οι Πολιτικες τοποθετήσεις των κκ ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ -ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ - ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ όπου ολοι μαζι συμφώνησαν στην ανάγκη της Αναβαθμησις του Ανθρωπινου δυναμικου μας του επιτυχημένου θεσμου του ενεργού ΕΦΕΔΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΟΠΛΙΤΗ .
Στην συνεχεια ο Προεδρος των Εφεδρων του ΔΣ  ΠΣΕΕΔ/ ΣΑΚ κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ  εκάλεσε και τιμήθηκαν απο τους Στρατηγους οι Εφεδροι μελη του Συνδεσμου που εχουν προσφέρει στον Εθελοντισμο τον Στρατιωτικο Αθλητισμο στην Ελλαδα κ το Εξωτερικο αλλα κ στις Επιστήμες κ τα Γραμματα ταυτοχρονα Ετιμηθυκαν οι Κατωθι Εφεδροι Αξιωματικοι - Οπλιτες με το μεταλιο ΤΙΜΗΣ ΕΦΕΔΡΟΥ    κ ΕΠΑΙΝΟΝ ΤΙΜΗΣ .
1/ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ Εφεδρος Ταγματαρχης (ΚΔ) Αλεξιπτωτιστης Διδάκτωρ του Παντειου Πανεπιστημίου Ιδρυτικό μέλος του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ σπουδαστής στην ΣΕΘΑ Εκπαιδευτικός .

2/ ΓΙΟΥΒΡΕΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ εφεδρος Λοχίας (ΚΔ) Διδάκτωρ του Παντειου Πανεπιστημίου Ιδρυτικό μέλος του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ Απόφοιτος της ΣΕΘΑ Σπουδαστής στην ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  Εκπαιδευτικός . Εθελοντης Εκτακτων Αναγκων 

3/ ΛΑΓΓΙΔΗΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ Εφεδρος Λοχίας (ΠΒ) Διδάκτωρ του Παντειου Πανεπιστημίου πρώην μέλος του ΔΣ ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ 


4/ ΨΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  Εφεδρος Λοχαγος (ΚΔ ) Αλεξιπτωτιστης Απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  καθηγητής Φυσικής Αγωγης Ιδρυτικό μέλος του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ  Αρχηγος της Εθνικης Ομαδας Εφεδρων Αξιωματικων CIOR -NATO Αντιπρόεδρος ΔΣ .


5/ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Εφεδρος Λοχαγος (ΚΔ) Αλεξιπτωτιστης Ιδρυτικό μέλος του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ Μέλος της Εθνικης Ομαδας Εφεδρων Αξιωματικων CIOR -NATO Αρχηγος Ομάδων Στρατιωτικων Αγώνων , Μέλος της Εθνικης Ομαδας Τοξοβολίας Εθελοντης Εκτακτων Αναγκων .


6/ ΜΑΡΑΓΚΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εφεδρος Υπολοχαγος (ΚΔ) Ιδρυτικό μέλος του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ  Μέλος της Εθνικης Ομαδας Εφεδρων Αξιωματικων CIOR-NATO Αρχηγος του Σκοπευτικου Τμήματος Εκπαιδευτης πυροβόλων οπλων πιστοποιημένος απο την ΣΚΟΕ ,Εκπαιδευτης Αναρριχησεων Καταριχησεων ,Εθελοντης Ομαδάρχης Εκτακτων Αναγκων ,τ μέλος του. ΔΣ 

7/ ΤΟΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Εφεδρος Υπολοχαγος (ΚΔ) Απόφοιτος του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου ,Φυσικής Αγωγης ,Αρχηγος της Στρατιωτικης Ομαδας του ΠΣΕΕΔ /ΣΑΚ (ΙεραΘεωρια) επι 18 χρονια συνεχώς εχοντας   κατακτησει 35 συνεχεις νικες και διακρισεις σε ολους τους στρατιωτικους αγωνες ,Μέλος της Εθνικης Ομαδας Εφεδρων Αξιωματικων CIOR-NATO Εθελοντης Αρχηγος Ομάδων Εκτακτων Αναγκων .


8/ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Εφεδρος Υπολοχαγος (ΚΔ) Αλεξιπτωτιστης Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  Κατοχος Μεταπτυχιακού Στέλεχος Επιχειρήσεων  Μέλος της Στρατιωτικης  Ομαδας ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ (Ιερα Θεωρια) επι 18 χρονια συνεχώς εχοντας κατακτήσει πλειάδα Μεταλιων κ Διακρισεων σε Στρατιωτικους Αγωνες στην Ελλαδα κ το εξωτερικο ,πτυχιούχος 7 Στρατιωτικων Ξενων πτυχίων Αλεξιπτωτιστη .


9/. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Εφεδρος Σημαιοοφορος ΠΝ Ιατρός επεμβατικος Καρδιολογος Μέλος της Στρατιωτικης Ομαδας ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ (Ιερα Θεωρια)Επι  18  χρονια συνεχώς εχοντας κατακτήσει πλειάδα Μεταλιων και Διακρισεων σε Στρατιωτικους Αγωνες στην Ελλαδα κ εξωτερικο,πτυχιούχος   6  Ξενων Στρατιωτικων Πτυχίων Αλεξιπτωτιστη.

10/ ΛΕΥΚΟΒΙΤΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Εφ Λοχίας (ΚΔ) Αλεξιπτωτιστης Ελεύθερας  Πτωσεως Μέλος της Στρατιωτικης Ομαδας ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ (Ιερα Θεωρια)Με πλειάδα Μεταλιων και Διακρίσεων Σε ολους τους Στρατιωτικους Αγωνες στη Ελλαδα ,Εθελοντης Αρχηγος Ομαδος  Εκτακτων Αναγκων, Έφορος Αθλητισμού του Διοικητικου Συμβουλίου . 

11/ Τιμηθηκε η ΑΠΟΕΑ - Ανωτατη Πανελληνια Ομοσπονδια Εφέδρων Αξιωματικών δια του προεδρου της Κωσταρα Φιλιππου εφ. Αξκου.

12/Τιμηθηκε η Λεσχη Καταδρομεων Ιερολοχιτων δια του Αντιπροεδρου της Υποστρατηγου ε.α. Πουλακη Αθανασιου.

 

Στο τελος της εκδηλωσης ο Προεδρος του Δ.Σ. ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ εφ Ταγματαρχης (ΚΔ) Κοντος Αλεξανδρος ευχαριστησε ολους τους παρευρισκομενους που τιμησαν τον θεσμο του ενεργου εφεδρου Πολιτη - Οπλιτη, καθως και τα μελη του Δ.Σ. που αν και εργαζομενοι συνεβαλαν στην μεγαλη επιτυχια της σημερινης εκδηλωσης.

Συνεχαρει δε τον κ. Θεοδωρο Τρυφων προεδρο της Ενωσης Φαρμακοβιομηχανων Ελλαδος - ΕΛΠΕΝ, για την μεγαλη συμβολη του στην Εθνικη οικονομια, η απασχοληση ελληνων εργαζομενων, στην εισροη πολυτιμου συναλλαγματος και την αγαπη και υποστηριξη του στις ενοπλες δυναμεις και τους εφεδρους του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Last modified on Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 18:48

141 comments

 • MichaelDrile
  Comment Link MichaelDrile Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 09:26

  [url=http://zithromax0l1.com]zithromax for intestinal issues [/url]

 • MichaelDrile
  Comment Link MichaelDrile Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 09:16

  [url=http://sildenafild9z.com]generic sildenafil[/url]
  [url=http://tadalafila1c.com]tadalafil generic from canada [/url]
  [url=http://sildenafila1c.com]sildenafil[/url]
  [url=http://allopurinol0l1.com]allopurinol 300 mg oral tablet [/url]
  [url=http://lisinopril0l1.com]lisinopril[/url]
  [url=http://viagrad9z.com]viagra 12.5 mg dose [/url]

 • razgoldin
  Comment Link razgoldin Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 09:08

  gold and black jordan 9 nike pg 1 grey black shoes white blue black air jordan 11 uk shoes nike magista onda black rough green zone game clinton portis washington redskins womens road jersey 26 nfl white nike lebron 12 elite white and blue shoes
  razgoldin http://www.razgoldin.com/

 • sfielite
  Comment Link sfielite Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 07:35

  elite dennis pitta youth jersey baltimore ravens super bowl xlvii 88 alternate black nfl billig nike hypervenom phantomx iii all white shoes nike titans 82 delanie walker white youth stitched nfl elite jersey billig
  sfielite http://www.sfielite.com/

 • coach handbags
  Comment Link coach handbags Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 06:57

  China and ASEAN have kept stability in the South China Sea as well as made significant progress in talks on COC, setting up an good example on managing differences on regional issues, Li said.

 • ralph lauren uk
  Comment Link ralph lauren uk Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 06:57

  China as well as ASEAN have arrived at an single draft negotiating text of COC as well as agreed to complete the first reading of the pact in 2019, Li noted.

 • supreme hoodie
  Comment Link supreme hoodie Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 06:57

  Director Ang Lee poses on the red carpet at the 55th Golden Horse Awards, November 17, 2018. /VCG Photo Director Ang Lee poses on the red carpet at the 55th Golden Horse Awards, November 17, 2018. /VCG Photo

 • mizuno
  Comment Link mizuno Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 06:57

  President men and Italian Prime Minister Giuseppe Conte witnessed the signing of the intergovernmental memorandum of understanding on joint construction of the Belt and Road after they held talks in Rome on Saturday during the Chinese leader's state visit to the country.

 • clarks shoes
  Comment Link clarks shoes Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 06:56

  He said Italy firmly supports multilateralism as well as free trade, as well as his country would like to enhance communication and coordination with China to promote the healthy as well as stable development of EU-China relations.

 • michael kors
  Comment Link michael kors Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 06:56

  At the summit, Li called upon China and ASEAN to boost all-round cooperation, join hands to establish higher-level strategic partnership, as well as build an closer community with shared future.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 1. Popular
 2. Trending
 3. Comments

Calender

« November 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30