Βουλή: Ο Θανάσης Δαβάκης εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών

Written by  Σεπ 11, 2019

 

Οι εξελίξεις «τρέχουν» στην Βουλή, καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό πως εξελέγη νέος Πρόεδρος στην πολύ σημαντική, για τις Ένοπλες Δυνάμεις, Επιτροπή των Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, έπειτα από ψηφοφορία.

Ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης είναι ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, ενώ ο ίδιος σε δήλωσή του μετά την εκλογή αναφέρθηκε τόσο στις εξελίξεις με την Τουρκία όσο και τις αμυντικές δαπάνες της.

Αντικείμενο της εν λόγω Επιτροπής είναι η εξέταση και παρακολούθηση της εφαρμογής των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των συμβάσεων αμυντικού υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τι δήλωσε μετά την εκλογή του

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, ο βουλευτής Λακωνίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Θανάσης Δαβάκης υπό τη νέα του ιδιότητα δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους βουλευτές που σήμερα με εξέλεξαν ως Πρόεδρο της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, διάγουν μία περίοδο μεγάλων προκλήσεων. Η κατακόρυφη αύξηση των αμυντικών δαπανών της Τουρκίας, ο εκσυγχρονισμός του οπλοστασίου της και η κλιμάκωση της επιθετικότητας και της παράνομης συμπεριφοράς της σε όλα τα μέτωπα, έχουν αυξήσει την πολυπλοκότητα και την αβεβαιότητα του στρατηγικού περιβάλλοντος το οποίο οι ΕΔ καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Θέλω να πιστεύω ότι τα μέλη της Επιτροπής όλων των πτερύγων, θα σταθούμε αρωγοί στο έργο της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες, με σκοπό τη συνεχή εξασφάλιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και την τεχνολογική αναβάθμισή τους.

Παράλληλα, θα επιδιώξουμε την ενίσχυση της λειτουργίας της Επιτροπής, ώστε αυτή να ανταποκριθεί και πάλι στο ρόλο που της αρμόζει και που ο Κανονισμός της Βουλής της αποδίδει στο πλαίσιο της χάραξης της εξοπλιστικής και αμυντικής πολιτικής της Χώρας μας.»

onalert

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  1. Popular
  2. Trending
  3. Comments

Calender

« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31